Karib-szigeti naturista falu

Élni és dolgozni a Karib-szigeten

Szabad életet élő naturisták között 

Önellátó, önfenntartó közösségben

Harmóniában a természettel

1/26

a Dominikai Köztársaság északi partján

Cambium alapítóinak sajnos nem sikerült az elképzeléseiket megvalósítani, így most egy új lelkes csapat - New Cambium néven - közösen a tulajdonosokkal gondoskodik a faluról, lakóiról és az üresen levő házak bérbeadásáról, valamint telkek és házak eladásáról. 

 

Weboldaluk: https://www.newcambium.com/  

a Facebookon New Cambium néven találhatók.

 Szálláslehetőségeket találsz itt is...

Cambium egy dinamikusan fejlődő naturista település egy nyugodt és szabad és környezetben, úgy élve, mint Ádám és Éva a paradicsomban. Harmóniában a természettel, ahogy az Isten az embert teremtette. Meztelenül. A karibi napsütés s az egész évi meleg hőmérséklet a legoptimálisabb lehetőséget adja az itt lakóknak. 2008-ban kezdődött el ez a naturista projekt a Dominikai Köztársaság északi részén, Villa Magante szomszédságában. 2010-ben egy kb. 688.000 m2 nagyságú területet vásároltak a falu mögött a hegyekben, ahol a területet egy sorompóval s a kapunál levő biztonsági személyzettel elzárták a külvilágtól. Nyílt rétek váltakoznak erdei és mezőgazdasági földterülettel, ahol különböző trópusi fák és növények ültetésével kívánják egész évben a lakosok zöldség- és gyümölcs ellátását biztosítani. Egy folyó kanyarog a területen keresztül, lehetőséget adva fürdőzésre, kenuzásra. A naturista övezet egyes helyeiről lenyűgöző kilátás nyílik az Atlanti óceánra, s állandó kellemes szél hűsíti a trópusi levegőt. A strand mintegy 10 perc alatt érhető el autóval, a többi strandlátogatóktól eldugott kis öblöket biztosít, amelyek ideálisak nudista fürdőzésre, pihenésre, kikapcsolódásra.....


A New Cambium naturista telep még távol van az eredeti elképzelésektől, sok minden vár megvalósításra......Cambium alapítói nem voltak tagjai se egy vallásnak se egy szektának. Az ő érdekeiket, hogy egy stresszes, kiegyensúlyozatlan élet helyett egy méltányos, szabad életet élő közösséget hozzanak létre a természettel összhangban, egészséges élelmezéssel  a saját  területen való termeléssel, alternatív energia használatával, a természeti erőforrások megőrzésével - viszi New Cambium tovább.


Összesen mintegy 140 parcella áll rendelkezésre, különböző kisebb településekre osztva. A telkek  500-1500 m2 közötti nagyságúak s az áraik  18.500 USA $-tól kezdődnek, ami nem vásárlást, hanem 99 éves bérbevételi jogot jelent.  Azért született ez a döntés, mert így kikerülhető volt a fejlesztési engedély procedúrája, valamint a kormánynak az a lehetősége, hogy meghívás nélkül bármikor beléphessen a naturista területre. A bérlési jog természetesen bármikor és bárkire átruházható. A telek bérlői  építtethetnek rá házat, vagy egyénileg valósíthatják meg korlátozás nélkül saját vágyaikat, elképzeléseiket. Lehetöség van azonban természetesen kulcsra kész ház vásárlására, bérlésre, s a saját ingatlan bérbeadására is.

Belátható időn belüli elképzelés, hogy a naturista falu önellátó s önfenntartó legyen. Üzletek, bárok, sportolási lehetőségek, színház, könyvtár, s még orvosi ellátás klinikával is lehetséges. Ennek megvalósítása a jövőbeli lakosokon múlik.A Cambium 6 alapelve:  • Cselekedjél a természettel összhangban

  • Ne bánts, ne okozzál kárt sem emberekben, sem más élőlényben

  • Legyél toleráns minden emberrel szemben, a saját értékrended egyidejű megőrzésével

  • Tanulj egész életed során

  • Oszd meg az elképzeléseidet

  • Vállaljál felelősséget a tetteidért​  

magyar deutsch

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now